tipsxl

Cruiseschip vakantie tips op Tipsxl.nl

Rating Zeecruises
ranking ster tips ranking ster tips ranking ster tips ranking ster tips

10 leuke reisbestemmingen die je vanuit Nederland met de auto kunt bereiken

Wanneer je toe bent aan vakantie maar niet wilt vliegen, dan kun je heerlijk met je auto naar het buitenland. Zo kunt je op eigen gelegenheid zelf bepalen hoe je rijdt en hoe lang je onderweg bent.

Met de auto naar Zuid-Frankrijk

Een van de meest populaire reisbestemmingen vanuit Nederland is Frankrijk. Dit land is door de goede infrastructuur goed bereikbaar. Zo kun je vanuit Nederland al binnen enkele uren in Noord-Frankrijk terecht komen. Binnen zo'n tien uur ben je aan de prachtige Cote d'Azur.

Het Zwarte Woud in Duitsland

Op zo'n 4 tot 5 uur rijden van de Nederlandse grens bevind je je in het prachtige natuurrijke Zwarte Woud in Duitsland. Dit is een plek waar je het hele jaar tot rust kunt komen. Er zijn hier meerdere mooie locaties te vinden, die goed bereikbaar zijn vanaf de Autobahn.

Dichtbij huis, de Belgische Ardennen

Wanneer je er een korte week of weekend er even lekker tussenuit wilt dan is BelgiŽ een land met diverse mogelijkheden. Voornamelijk de Ardennen zijn ongekend populair dankzij haar Bourgondische inborst. Je kunt hier in vele pittoreske plaatsen een huisje of hotelkamer huren. Je kunt vanuit de Ardennen alle kanten op.

De Franse Alpen

Voornamelijk voor wintersporters zijn de Franse Alpen een plek waar het goed toeven is. Wanneer je hierheen gaat is het van belang om all season banden in den winter te installeren onder je auto.

Tirol in Oostenrijk

Een plek die ongeveer tien uur rijden is vanuit Nederland is Tirol in Oostenrijk. Dit is niet alleen een ski oord maar ook een plek waar je het hele jaar kunt genieten van de prachtige natuur en de omgeving.

Toscane in ItaliŽ

Het schilderachtige Toscane in ItaliŽ is een plek waar je veel kanten uit kunt. Wanneer je van kunst, cultuur en natuur houdt zit je goed in dit gebied. Je kunt er tevens voor kiezen deze plek te bereiken met de autotrein richting Milaan. Deze reis kost je ongeveer 12 tot 14 uur.

Wandelen in Luxemburg

Een reis naar Luxemburg is meer dan de moeite waard. Je kunt hier heerlijk wandelen in de open natuur. Bovendien zorgen de lage benzineprijzen ervoor dat je hier zeer goedkoop kunt tanken. De stad Luxemburg is een bezoekje ook zeer zeker waard. Deze oude vestingstad heeft een aantal interessante musea.

In een paar uur naar Denemarken

Op zo'n dik 4 uur rijden vanaf de Nederlandse grens ligt Denemarken. Dit land is de afgelopen decennia steeds populairder geworden bij Nederlanders. De hoofdstad Kopenhagen is leuk om eens te bekijken. Maar ook de natuur buiten deze stad is prachtig.

In de Zomer naar Spanje

Je kunt er tevens voor kiezen om met de autotrein richting Spanje te gaan. Het is mogelijk te eten en te slapen op deze autotrein. Dit zorgt ervoor dat je lekker uitgerust op je locatie in Spanje aankomt en toch je eigen auto bij je hebt. Vanaf het station kun je op je gemak naar je hotel of appartement rijden.

Autovakantie KroatiŽ

KroatiŽ ligt op het middelpunt van de Griekse en Romeinse cultuur van weleer. Door een kustlijn van bijna 1200 kilometer kun je hier altijd een plek aan zee vinden waar je tot rust kunt komen. In het binnenland kun je genieten van de natuur en prachtige bossen. Dit land is een vrij nieuwe bestemming na de jaren 1990, maar zeker de moeite waard. Laat altijd je auto nakijken voordat je een lange reis gaat maken. Ook is het van belang om goede verzekeringen af te sluiten.

 

Over ons | Site Map | Privacy | Contact | ©2011 TipsXL